Home

Acvila tipatoare mica

Acvilă ţipătoare mică - SO

Acvila ţipătoare mică este o răpitoare răspândită în Europa. Una dintre cele mai mari efective se află la noi, fiind cea mai comună specie de acvilă din România. Preferă pădurile bătrâne, vecine cu păşuni sau fâneţe umede, dar vânează ş Acvila țipătoare mare Aquila clanga este o pasăre răpitoare de zi, cu o anvergură a aripilor de peste un metru, declarată specie protejată.. Acvila țipătoare mare are o lungime de 65 de cm. Asemenea tuturor vulturilor, aparține familiei Accipitridae.Poate fi întâlnită în zona din nordul Europei până în Asia și iarna în sud-estul Europei, Estul Mijlociu și sudul Asiei ACVILA TIPATOARE MICA, Aquila pomarina. O alta rapitoare impresionanta pe care am reusit sa o fotografiez, ca si pe eretele de stuf, prin geamul masinii. De data aceasta conditiile mi-au fost mult mai potrivnice. Acvila era mult mai departe, in varful unui copac pe marginea unui drum foarte circulat, chiar intr-o curba unde dadea impresia ca.

PASARI DIN ROMANIA: ACVILA TIPATOARE MICA, Aquila pomarina

Frânturi din viața puiului de Acvilă țipătoare mică (Aquila pomarina) înainte de a-și părasi cuibul din pădurile de molid și brad ale Bucovinei de munte.© Wi.. Toata lumea a aflat, cred, pana acum, de acvila tipatoare mica - Arlie, care, desi a cuibarit cu succes si anul acesta, in Romania, a fost deranjata de taietorii de lemne de la noi din tara.Populatia de acvile este pusa in pericol de activitatile umane - aceasta este concluzia expeditiei de verificare a cuiburilor de acvila tipatoare mica (Aquila pomarina), pe care Sebastian Bugariu. Titlul acestui articol se vrea a fi un alt semnal de alarma tras la numarul tot mai scazut al populatiei de acvile tipatoare mici sau aquila pomarina asa cum este cum se numeste stiintific aceasta pasare. De altfel, zborul maiestuos din acea zi si panoul, din statiunea mureseana, dedicat acestei pasari spectaculoase, au fost factorii care m-au determinat sa incep sa ma documentez si Conferinta pentru actualizarea Planului International de Actiune pentru Acvila Tipatoare Mica a avut loc la Cabana Balea Cascada in perioada 31.10 - 2.11.2013. La conferinta au participat 50 de experti din 15 tari in care specia A.pomarina cuibareste

De anul acesta, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale oferă subvenții anuale celor care își transformă terenurile, total sau parțial, în zone de hrănire pentru acvila țipătoare, dropie și alte păsări comune, în vederea conservării speciilor. Acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) trăiește în pădurile de lângă pajiști, pășuni umede și terenuri agricole. Arlie, acvila țipătoare mică, deranjată din cuibărit de tăietorii de lemne. 05.08.2016 10:55. Anul acesta, pasărea cu transmițător a fost observată lângă cuib de către Ciprian Fântână la sfârșitul lunii iunie. Cu ocazia verificării din iulie, specialiștii nu au mai reușit să o vadă pe Arlie, dar au investigat cuibul. Puii de acvila tipatoare mica sunt din nou primii au luat primii drumul pribegiei. Activitatea de urmarire a acvilelor tipatoare mici pe care au fost montate transmitatoare satelitare in cadrul proiectului LIFE dedicat conservarii acestei specii, implementat de catre Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu alaturi de partenerii sai Asociatia pentru Protectia Pasarilor si a Naturii. Arlie a ramas singura acvila tipatoare mica monitorizata satelitar. By Carmen Istrate 28 apr., 2016. Arlie a devenit ultimul mohican in proiectul dedicat monitorizarii si conservarii acvilelor tipatoare mici din Romania.Pasarea a ajuns cu bine, la inceputul lunii (pe 2 aprilie), la cuibul ei din Berivoi (judetul Brasov) Numele speciei: Aquila pomarina*, Linnaeus 1766 Denumire populara: Acvila tipatoare mica Statut de conservare: Vulnerabil Ecologia speciei: Specia cuibăreşte în păduri depresionare, păduri de luncă, păduri din zone de deal şi de munte. Îşi construieşte un cuib de dimensiuni mari din crengi în copaci bătrâni (von Dobay 1934, Gentz 1965, 1967, Haraszthy et al. 1996, Hoffmann 1938.

acvila tipatoare mica Anul 2020 nu ne-a dat ocazia sa ne punem in valoare accesoriile achizitionate. Poate multi chiar au renuntat la cumparaturi, dat fiind faptul ca a fost un an in care s-a stat mai mult in casa. 2021 speram sa fie altfel, odata cu inceperea campaniei de vaccinare anti-Covid, asa ca e bine sa ne pregatim cu simt de raspundere. Subventii de 269 euro/ha pentru conservarea acvilei tipatoare. Incepand cu anul 2018, ca element de noutate, in cadrul Masurii 10 a fost introdus Pachetul 9 — terenuri agricole importante ca zone de hranire pentru acvila tipatoare mica (Aquila pomarina). O plata compensatorie este acordata fermierilor care, pe baze voluntare, asigura un. Acvila țipătoare mică, Arlie, revine în România. Societatea Ornitologică Română a precizat că Arlie, acvila țipătoare mică echipată cu un transmițător satelitar, se întoarce în România, la cuibul său din județul Brașov, urmând să traverseze în drumul său trei continente și 20 de țări. Arlie a părăsit Namibia cu. migratie acvila tipatoare mica Poate parea banal, dar atunci cand te vei trezi pus in situatia sa alegi culoarea in care iti zugravesti exteriorul casei vei vedea ca nu e chiar asa de simplu. Sunt o multime de lucruri de care trebuie sa tii cont, de la aspectul general al cartierului, pana la dimensiunile si arhitectura casei Acvila tipatoare mica este o pasăre răpitoare de talie mare, activă în timpul zilei. Pândește prada (mamifere mici, insecte) și din aer și de pe sol. Vârfurile aripilor ca niște degete (palmate)

Acvilă-țipătoare-mică - Wikipedi

In penaj juv. si im. se deosebeste cel mai bine (in zbor) de acvila tipatoare mica prin subalarele negre-maronii, mai inchise decat remigele. Adultul este uniform maro inchis, adesea ceva mai deschis pe supracodale si deasupra aripii cu o pata deschisa stearsa la baza remigelor primare Pa c hetul 9 - terenuri agricole importante ca zone de hranire pentru acvila tipatoare mica (Aquila pomarina) cu urmatorul nivel al platilor: sub-pachetul 9.1 - terenuri arabile importante ca zone de hranire pentru acvila tipatoare mica (Aquila pomarina) - 200 €/ha/an; Pe parcelele angajate se vor lasa fasii necultivate/ nerecoltate

acvila tipatoare mica: avem 3 stiri despre acvila tipatoare mica. Citeste acum toate articole despre acvila tipatoare mica pe Digi24.r acvila tipatoare mica; aquila pomarina; asociatia pentru prortectia pasarilor si naturii grupul milvus; marius pascan; planul de management al parcului natural defileul muresului; pmp mures; subventii ministerul agriculturii; tamas pap Subventii de 269 euro/ha pentru conservarea acvilei tipatoare Incepand cu anul 2018, ca element de noutate, in cadrul Masurii 10 a fost introdus Pachetul 9 — terenuri agricole importante ca zone de hranire pentru acvila tipatoare mica (Aquila pomarina)

Acvila tipatoare mica Arlie, monitorizata prin satelit de Societatea Ornitologica Romana (SOR), a plecat in migratie, spre Africa, pe data de 12 septembrie 2017. In anii precedenti, Arlie a plecat spre Africa tot in luna septembrie, cea mai timpurie fiind pe data de 8 septembrie (in anul 2015 ), iar cea mai tarzie pe data de 18 septembrie (in. Acvila Arlie a ajuns in Romania, dupa 12.500 km de zbor, fix in aceeasi dimineata ca anul trecut. Arlie, o acvila tipatoare mica monitorizata de Societatea Ornitologica Romana, a ajuns in Romania, dupa o calatorie de 49 de zile din Africa pana in tara noastra. SOR anunta ca, spre deosebire de ultimii doi ani (2015 si 2016), Arlie a plecat spre. Arlie, acvila tipatoare mica monitorizata satelitar de Societatea Ornitologica Romana (SOR), s-a intors in Romania dupa ce a parcurs 12.500 km din Namibia pana in tara noastra, in timpul migratiei de primavara. Arlie a inceput migratia pe data de 11 februarie 2017, intre orele 8 si 10 dimineata

Check Out our Selection & Order Now. Free UK Delivery on Eligible Orders Acvila țipătoare mică - un plus de monitorizare. Scris de Gabriela Morosanu pe 21/07/2013 in Biodiversitate, Comunicate de presa · 0 Comentarii. Vestea bună din 16 Iulie 2013 este adusă de Societatea Ornitologică Română, care ne anunță că a fost montat ultimul transmițător satelitar pe o acvilă țipătoare mică (Foto 1)

Acvila țipătoare mică - Zoo Brașo

Perechea de Acvilă ţipătoare mică (Aquila pomarina) anul acesta a cuibărit în alt cuib pe care de curând l-am descoperit. Câteva secvenţe de la cuib Arlie, acvila țipătoare mică, care de trei ani și jumătate are un emițător satelitar, a început migrația de primăvară, ceea ce înseamnă că urmează să parcurgă un traseu de 12.500 de kilometri din Namibia până în țara noastră, informează Societatea Ornitologică din România Narcis, o acvilă ţipătoare mică, a «hoinărit» peste 10.000 km. De Maria Apostol , Joi, 19 aprilie 2012, 17:24. Peste 10.000 de kilometri a străbătut Narcis prin lume, pe un traseu pe care a trebuit să se ferească de puştile vânătorilor, dar şi de sângeroasele triburi africane, care consideră acvila o creatură aducătoare de.

SUBVENȚIE. O înaripată cu ceva mai mare de o jumătate de metru, numită autohton acvila țipătoare mică (englezii îi spun vulturul pestriț mic, iar numeroșii vorbitori de latină, Aquila pomarina), a ajuns să fie motiv de zâzanie de când deținătorii de terenuri agricole din România primesc subvenții pentru terenurile de hrănire ale zburătoarei. Aș vrea să trecem pe repede. spot TV acvila tipatoare mica 5. See All. Posts. Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania. June 17 · Sesiunea de depunere proiecte # EULife20 pentru anul 2020 este deschisa Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Sibiu, alături de partenerii Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii 'Grupul Milvus' şi Societatea Ornitologică Română (SOR), continuă, de Ziua Mondială a Mediului, derularea proiectului 'Conservarea acvilei ţipătoare mici în România'

Acvila tipatoare mica Toate Animalel

Aquila pomarina - acvilă ţipătoare mică Podișul Nord

  1. Arlie, acvila țipătoare mică a început migrația sa de primăvară Publicat in data de 24 February 2014 de Milvus Group Anul trecut, în cadrul proiectului LIFE Conservarea acvilei țipătoare mici în România Arlie, o acvilă țipătoare mică adultă a fost echipată cu un transmițător satelitar
  2. Arlie, acvila țipătoare mică, s-a întors acasă, din Namibia. Vezi traseul prin satelit! 1. Green newsbv. 9 aprilie 2015. Arlie este prima acvila ţipătoare mică echipată cu transmițător satelitar care se întoarce anul acesta din migrație, cu mult mai devreme decât în anii..
  3. Aceasta acvila tipatoare mica este un mascul adult echipat cu transmitator la data de 20 iulie 2011, de o echipa formata din specialisti ai Societatii Ornitologice Romane, cei ai Grupului Milvus, respectiv ai Agentiei Regionale de Protectie a Mediului Sibiu, la poalele Muntilor Fagaras, in partea estica a sitului Natura 2000 desemnat pentru.
  4. Știri Acvila țipătoare mare, vrabia negricioasă și pescăruşul asiatic, printre vedetele Big Day 2020. 8 octombrie 2020. 15 echipe s-au înscris la Maratonul ornitologic din acest an, organizat pe data de 3 octombrie, în prima sâmbătă din lună, atunci când are loc și tradiționalul EuroBirdwatch, observarea păsărilor migratoare

Ornitofauna rezervatiei se remarca prin prezenta unor rapitoare ca acvila tipatoare mica (Aquila pomarina), sorecar mare (Buteo rufinus), acvila mica (Hieraaetus pennatus), viespar (Pernis apivorus), serpar (Circaetus gallicus), acvila tipatoare mare (Aquila clanga) varianta 9.2.1 - lucrari manuale pe pajisti importante pentru acvila tipatoare mica (Aquila pomarina) 269 varianta 9.2.2 - lucrari cu utilaje usoare pe pajisti importante pentru acvila tipatoare mica (Aquila pomarina) 190: P10 - Refugii ecologice pe terenuri arabile pentru speciile de pasari comune asociate terenurilor agricole.

Acvilă ţipătoare mică (Aquila pomarina) - Milvus Grou

Arlie, o acvila tipatoare mica, a fost deranjata de taietorii de lemne, insa a cuibarit cu succes si anul acesta in Romania. Aceasta este concluzia expeditiei de verificare a cuiburilor de acvila tipatoare mica ( Aquila pomarina ), pe care Sebastian Bugariu, biolog al Societatii Ornitologice Romane (SOR), a intreprins-o alaturi de Jan van. • varianta 9.2.1 / varianta 9.2.2 - lucrari manual / cu utilaje usoare pe pajisti importante pentru acvila tipatoare mica (Aquila pomarina) - 269 €/ha/an / 190 €/ha/an, Pachetul 10 - refugii ecologice pe terenuri arabile pentru speciile de pasari comune asociate terenurilor agricole - 92 €/ha/an Arlie, acvila tipatoare mica monitorizata satelitar de ornitologii romani, a inceput migratia de primavara pe data de 11 februarie 2017, intre orele 8 si 10 dimineata. Spre deosebire de ultimii doi ani (2015 si 2016), Arlie a plecat spre Romania cu o intarziere de trei zile Astfel, au fost introduse 3 noi pachete in cadrul Masurii 10 - Agro-mediu si clima aplicabile pe terenuri agricole pentru conservarea speciilor acvila tipatoare mica (Aquila pomarina) si dropia (Otis tarda), precum si pe terenuri arabile pentru protejarea speciilor de pasari comune

Acvilă țipătoare - Wikipedi

Deputatul PMP de Mureş Marius Paşcan a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că agricultorii din Stânceni şi din alte trei localităţi din Defileul Mureşului nu pot solicita subvenţii la APIA pentru acvila ţipătoare mică, întrucât o direcţie din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale tergiversează răspunsul referitor la includerea comunei în lista. 77 Aquila pomarina Lesser spotted eagle Acvila tipatoare mica M R R R M M SB Rare breeding and moderate in migration 78 Aquila clanga Spotted eagle Acvila tipatoare mare M M M V E V M M M WV Moderate in winter 79 Aquila nipalensis Steppe eagle Acvila de stepa E R E E R E E PM Very rare in migration. Proiectul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu - Conservarea acvilei ţipătoare mici în România - a fost premiat de Comisia Europeană, la secţiunea BEST LIFE PROJECT. Distincţia C.E. vine în urma evaluării proiectelor cu finanţare externă din instrumentul financiar LIFE+, programul dedicat acvilei ţipătoare mici având un buget total de 1.884.138 euro Website realizat în cadrul proiectului cod SMIS 116950: Întărirea capacităţii pentru managementul adaptativ al capitalului natural din Parcul Naţional Retezat (incluzând rezervaţiile 2.494 Gemenele, 2.496 Peştera Zeicului), împreună cu siturile Natura 2000 suprapuse parţial - ROSCI0217 Retezat şi ROSPA0084 Munţii Reteza Protectie speciala pentru acvila tipatoare mica din Romania. Acvilele tipatoare mici din tara noastra au parte, in prezent, de protectie speciala. Acest lucru datorita proiectului Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania lansat la inceputul acestui an de Agentia Regionala de Protectia Mediului Sibiu impreuna cu Asociatia pentru.

PASARI DIN ROMANIA: ACVILA TIPATOARE MICA, Aquila pomarin

  1. Cat despre acvila tipatoare mica Arlie, una dintre cele 19 acvile monitorizate prin satelit de ornitologii romani, aceasta a plecat, marti, in cea de-a cincea migratie. In anii precedenti, Arlie a plecat spre Africa tot in luna septembrie, cel mai devreme in 8 septembrie (in anul 2015), iar cel mai tarziu pe data de 18 septembrie (in anul 2014)
  2. După ce 3 exemplare tinere de acvilă țipătoare mică în vârstă de un an, au pornit primele în migrația de toamnă, a sosit timpul ca și adulții să le urmeze. Narcis, masculul al cărui drum către casă l-am urmărit în primăvară acestui an, a pornit către sud în data de 14 septembrie. Darázs, cel de-al doilea mascul adult, și-a luat zborul către îndepărtata Africă în.
  3. In schimb, acvila tipatoare mica se gaseste Muntii Fagaras, Sibiu, Harghita, Covasna, Mures si Brasov. Fermierii care detin terenurile agricole situate in zone in care traieste acvila tipatoare mica primesc 200 de euro la/pe hectar. Cu anumite conditii

Acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) - YouTub

Potrivit naturalistilor, aici, pe valea raului Hartibaciu, si-a facut cuib acvila tipatoare mica. Probabil veti spune si ce-i cu asta, e doar o pasare, dar una protejata prin lege, in lume existand aproximativ 20.000 de perechi. In sezonul cald, in Romania ajung 4.000 de pasari, multe dintre ele in zona centrala a Transilvaniei. Satul Hosman Arlie, acvila ţipătoare mică, care de trei ani şi jumătate are un emiţător satelitar, a început migraţia de primăvară, ceea ce înseamnă că urmează să parcurgă un traseu de 12.500 de kilometri din Namibia până în ţara noastră Lista speciilor de pasari a caror conservare este prioritara in Romania. 1 Acvila de camp - Aquila heliaca - Imperial Eagle. 2 Acvila mica - Hieraaetus pennatus -Booted Eagle. 3 Acvila tipatoare mare - Aquila clanga - Greater Spotted Eagle. 4 Acvila tipatoare mica - Aquila pomarina - Lesser Spotted Eagle Dupa ce AGROINFO a publicat, saptamana trecuta, ca fermierii din patru judete sunt singurii care pot sa acceseze integral Pachetul 9 - terenuri agricole importante ca zone de hranire pentru acvila mica tipatoare, si anume agricultorii din Braila, Buzau, Calarasi si Ialomita, surse din directiile agricole ne-au transmis la redactie o serie de. Acvila ţipătoare mică cuibăreşte în păduri bătrâne, pe arbori bătrâni şi înalţi, în apropierea zonelor propice de hrănire. Vânează pe pajşti şi pe terenuri arabile, iar hrana este formată din mamifere mici (şoareci), broaşte şi lăcuste. Nu se hrăneşte cu animale de gospodării, cum ar fi puii de găină, fiindcă nu.

Arlie, acvila țipătoare mică, care de trei ani și jumătate are un emițător satelitar, a început migrația de primăvară, ceea ce înseamnă că urmează să parcurgă un traseu de 12.500 de kilometri din Namibia până în țara noastră, informează Societatea Ornitologică din România, conform libertatea.ro Arlie, acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) monitorizată. 64 Aquila pomarina Lesser spotted eagle Acvila tipatoare mica M M M M M M OV Moderate populations in summer 65 Aquila clanga Spotted eagle Acvila tipatoare mare V V V V V PM Ocasionaly in passage. Very rare 66 Circaetus gallicus Short-toed eagle.

Mai tineti minte acvila tipatoare mica - Arlie

Migration Map of the Satellite TrackedRomanian Lesser Spotted Eagles (Aquila pomarina Navigare Convocator CAT CSC 16.06.2021 Convocator CAT CSC 09.06.2021 Convocator CAT CSC 23.09.2020 Sedinta publica (CAT) - 22.10.2014 Sedinta publica (CAT) - 15.10.201

Ultima acvila tipatoare mica! - Eco - Femeia Stie

Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de.. CHIRA MICA, Sternula albifrons. Cea mai mica dintre chire, si o chira destul de rara pe la noi. O specie care se pare ca in urma cu un secol era pe toate raurile Europei o prezenta constanta, dar care a cunoscut un puternic declin. Modernizarea si regularizarea cursurilor de apa curgatoare a modificat mult habitatul lipsind-o pe chira mica de. Shop Devices, Apparel, Books, Music & More. Free UK Delivery on Eligible Order - Acvilă ţipătoare mică (Aquila pomarina) iunie 8, 2020 iunie 10, 2020. Morning walk diary (end of May 2020

Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania - Posts

În cadrul proiectului LIFE Conservarea acvilei țipătoare mici în România, acvila țipătoare mică Arlie a fost echipată cu un transmițător satelitar și datorită acestui echipament am aflat că, după un drum lung prin Africa a sosit înapoi în țară. Miercurea, 9 aprilie 2014, coordinatele GPS-ului lui Arlie au arătat că a. Acvila tipatoare mica -migratie,berze,eoliene Conservarea acvilei țipătoare mici în Romania from Eduard Schneider on Vimeo . Agricultura si Speciile protejat

Acvila țipătoare mică este o specie vulnerabilă, populația mondială fiind estimată la aproximativ 20.000 de perechi cuibăritoare. Conform celor mai recente studii, populația de acvilă țipătoare mică din România este estimată între 2000 - 2300 de perechi, reprezentând aproximativ 22 la sută din populația speciei la nivelul Uniunii Europene și zece la sută din populația. Arlie, acvila ţipătoare mică (Aquila pomarina) a pornit din Africa spre România în 11 februarie, iar în aceste zile zboară deasupra Egiptului, lângă ţărmul vestic al Mării Roşii. Reprezentanţii Societăţii Ornitologice Române (SOR) spun că ziua în care acvila şi-a început drumul spre România a fost primul semn clar că. Am vazut ca cei de la Milvus au facut ceva cercetari in legatura cu cuiburile de acvila tipatoare mica din Romania si Ucraina si au descoperit ca mai sunt ceva cuiburi prin Romania.Sapsiluap cauta pe situl Milvus daca esti interesat..

Insignă acvilă țipătoare mică

Vești bune pentru dropie și acvila țipătoare mică

Arlie, acvila țipătoare mică, deranjată din cuibărit de

301 Moved PermanentlyLista animalelor salbatice la care vanatoarea este interzisaVulturi - Toate Animalele400

Acvila Tipatoare Mica. Acqua Gym Copii. Workshopuri Educationale Green Green Parenting Romania Educatia green a Copilul Incepe din Familie ONG Sanatate Pentru Viata: Vania Limban. Pasarile si Copiii - Blue Point Vet: Dr Cristi Badulescu, medic veterina Arlie, o acvila tipatoare mica monitorizata de Societatea Ornitologica Romana, a ajuns in Romania, dupa o calatorie de 49 de zile din Africa pana in tara no Acvila Arlie a ajuns in Romania, dupa 12.500 km de zbor, fix in aceeasi dimineata ca anul trecu Biologie - judetul Arad. (01.apr) Concursul de scenarii de benzi desenate Acvila tipatoare mica, adresat elevilor: . (11.mar) Informatii referitoare la Sesiunea de comunicari stiintifice ale elevilor de liceu, la biologie: . (3.mar) Rezultatele de la Olimpiada de biologie, etapa judeteana din 3 martie 2012, clasele VII, IX, XII: Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii Grupul Milvus din Târgu Mureş a anunţat, joi, că prima acvilă ţipătoare mică, Arlie, care este monitorizată prin satelit în timpul migraţiei, a pornit spre România, semn că în ţara noastră vine primăvara Pe pagina Biologie au fost afisate informatii cu privire la Concursul de scenarii de benzi desenate Acvila tipatoare mica, adresat elevilor. (28.mar) Pe paginile Chimie si Fizica se afiseaza, pe masura ce sunt primite, rezultatele de la Concursul Cel mai bun experimentator la fizica si chimie, 2012. (27.mar In Padurea Babadag si-au gasit cuibul 40-70 perechi de uliu cu picioare scurte, acvila tipatoare mica, buha mare, sorecarul mare, ciocanitoarea, heretele sur, siomul dunarean, acvila pitica etc. Rezervatia Naturala Padurea Babadag - Codru este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Delta Dunarii, obiectiv pe care nu.